Siemka wszystkim!
Czy udało już wam się wymienić opony na zimowe? Kurka, nie mam nawet jak się zebrać.
Nasze terenówki
![]() Suzuki Samurai-Orange (2012) Właściciel: Qcyk Dodano: 18 czerwiec 2012 - 09:31 |
![]() GAZ 69 (1977) Właściciel: 4x4blotnik Dodano: 15 wrzesień 2011 - 05:56 |
![]() SUZUKI SAMURAI 1,3 (2010) Właściciel: ohkarol Dodano: 02 marzec 2011 - 12:16 |
![]() Land Rover discovery (1995) Właściciel: piox Dodano: 01 luty 2012 - 04:50 |
![]() Land Rover Defender Scarab Team (1994) Właściciel: Karson Dodano: 12 wrzesień 2011 - 06:06 |
Strona 1 z 1
Wymieniliście już opony na zimówki?
Napisany 10 listopad 2017 - 12:15
Ja już na dniach wymienię, bo słyszałem w pogodzie mają być przymrozki. Lepiej nie czekać na ostatnią chwilę.
Napisany 07 grudzień 2017 - 09:38
Pierwszy atak zimy mamy już za sobą. Widać doskonale, że zrobił się spory ruch w interesie wulkanizacyjnym, bo aby wymienić opony trzeba odstać swoje.
Żeyjemy w takim klimacie, że lepiej wymienić opony z letnich na zimowe, i później z zimowych na letnie. Chodzi o bezpieczeństwo, lepszą przyczepność. Mieszanka zimowa jest zupełnie inna od mieszanki letniej. Teoretycznie są dostępne opony całoroczne, ale wydaje mi się, że w naszym klimacie częściowo kontynetalnym słabo się sprawdzają. Na temat ich specyfikacji można poczytać np tutaj: https://nocar.pl/blo...ony-caloroczne/
Żeyjemy w takim klimacie, że lepiej wymienić opony z letnich na zimowe, i później z zimowych na letnie. Chodzi o bezpieczeństwo, lepszą przyczepność. Mieszanka zimowa jest zupełnie inna od mieszanki letniej. Teoretycznie są dostępne opony całoroczne, ale wydaje mi się, że w naszym klimacie częściowo kontynetalnym słabo się sprawdzają. Na temat ich specyfikacji można poczytać np tutaj: https://nocar.pl/blo...ony-caloroczne/
Napisany 22 styczeń 2018 - 08:18
taa, u mnie zawsze zmiana na zimowe na przełomie października i listopada, letnie w kwietniu
Napisany 29 styczeń 2018 - 10:43
Pytanie do osób, co jeżdżą na letnich - i co, zadowoleni z tego, że opon nie zmieniliście?
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1